Tiedättehän ne unet, joissa löydätte jonkun tosi harvinaisen ponin tai kasan poneja, ja ajattelette: Tämä on varmaan unta - mitä se sitten lopulta onkin? Minulle kävi vähän samantapainen juttu, kun näin lapseni päiväkodin lattialla ponikasan, jossa oli seassa myös G1-poneja. Katselin niitä hetken ja tajusin, että siellä lojui joku poikaponi ja sitten joku Vanilla Treatin näköinen tyyppi, jota en ensin tunnistanut, mietin vain että onpas kumman näköinen poni. Sitten tajusin, että sehän on TAF Munchy.

Seuraavassa hetkessä olinkin jo singahtanut päiväkodin tädin luokse kysymään, saisinko napsia tuolta kasasta nuo vanhat ponit mukaani, jos tuon tilalle uusia poneja. Sain luvan, ja seuraavana päivänä kävin kaivamassa mukaani nämä pari takkutukkaa. Sinne jäi vielä muutama inhoyleinen ja huonokuntoinen poni, mm. Pony Bride, Lemon Drop ja Peachy. Tilalle vein siistejä G3-poneja.

IMG_9046.jpg

Vasemmalla Steamer ja oikealla se Munchy, jota katsellessani luulin aluksi, että näen taas todentuntuista poniunta. 

Molemmat olivat likaisia ja Steamerilla on pari syöpäpistettä, mutta muuten ne ovat hyväkuntoisia. Kummallakin oli silmissä kulumaa ja tietysti jouhet takussa.

IMG_9047.jpgIMG_9049.jpgIMG_9051.jpgIMG_9052.jpg

Munchyn silmissä oli tälle poselle tyypilliset kulumajäljet ja sen jalat olivat sen verran vinkkarallaan, ettei poni pysynyt pystyssä. Etutukka oli saksittu pois ja jouhet olivat pahasti haalistuneet ja takkuiset.

Likakerroksen alta paljastui kuitenkin ihan nätti tamma:

IMG_9056.jpgIMG_9057.jpgIMG_9058.jpg

Jouhet eivät tuosta paljon kaunistuneet, mutta en viitsi tehdä sille uusia, koska karvat ovat kuitenkin täysmittaiset. Panin silmiin vähän korjausmaalia ja otin hännästä hitusen verran karvaa otsatukkaan. Tämä poni pääsee kokoelmaan.

Sitten Steamer:

IMG_9059.jpgIMG_9060.jpgIMG_9061.jpg

Tämänkin silmiä piti maalailla vähän. Ja kuten tyypillistä, häntä on haalistunut vitivalkoiseksi ja harja on pysynyt pinkkinä. Jostain syystä Steamerilla usein haalistuu vain jompi kumpi. Tämä päätyy varmaan myyntiin, sillä minulla on jo Steamer, joka on vieläpä paremmassa kunnossa kuin tämä yksilö.

Kaiken kaikkiaan hienot löydöt, ja kiitokset päiväkodin työntekijöille siitä, että sain tehdä vaihtokaupat. Ja veikkaanpa, että päiväkodin lapsetkin ovat tyytyväisempiä uudempiin poneihin prinsessamaisine tinseliharjoineen :)