Sain nämä käsiini jokin aika sitten: kaksi resuista piggyä! Ensikatsomalta on aika vaikea uskoa näitä My Little Ponyiksi, vai mitä:

minty_1-normal.jpgminty_2-normal.jpg

Tämä on Minty, espanjalaisittain Manzanita tai Menta.

Algodoncete_2-normal.jpgAlgodoncete_1-normal.jpg

Ja tämä on Algodoncete. Tämä yksilö ei alun perin omaa kaksiväristä liukuväriharjaa, vaan omistajan mukaan sen harja on käynyt läpi jonkinlaisen valkaisuprosessin. Liekö poni joutunut kloriittipesuun?

Piggyt ovat Espanjan leluteollisuudelle tunnusomaisia erikoisia poneja, joita ei tavata missään muussa maassa valmistettujen My Little Ponyjen keskuudessa. Niillä on kapeat, kieltämättä sorkkia muistuttavat jalat, kiinni liimattu pää sekä silmät, jotka sulkeutuvat, kun poni asetetaan makuulle. Piggyjä on kolmisentoista, variantit mukaan luettuina reilu parikymmentä. Toisilla niistä on selvä vastine alkuperäisten ponien keskuudessa. Toiset, kuten Algodoncete tuossa ylempänä, ovat uniikkeja.

Näistä poneista kumpikin kaipasi lähinnä pesua ja karvojen vaihtoa. Koska kyseessä olivat näinkin harvinaiset poniset, ajattelin, että yrittäisin löytää niille aitoa ponikarvaa. Manzanitalla on sama jouhien sävy kuin Butterscotchilla. Angodoncetelle taas kävi Water Nixie, eli mm. Majestyn ykkösversiolla ja Fireflyllä on tätä sinistä.

Karvojen etsintä tuotti tulosta sikäli, että löysin Algodoncetelle vaaleansinistä karvaa toisilta poneilta ja omista varastoistani. Mutta Butterscotchin karvaväriä ei löytynyt. Niinpä jouduin reroottaamaan Manzanitan Dollyhairin Butterscotch-karvalla, joka on hiukkasen liian vaaleaa.

Tältä piggy-poni näyttää purettuna. Häntäprikka oli mielenkiintoinen viritys:

Algodoncete_part_by_part-normal.jpg

Algodoncete_tail-normal.jpg

minty_tail-normal.jpg

Häntäruostetta mielin määrin!

Karvojen saksimisen jälkeen ponit menivät kuuraukseen. Pintalika lähti taikasienellä ja sisäpuolen ruostejämät Fairylla ja hammasharjalla.

Tässä Angodoncete putsattuna ja uuden harjan kera, häntää odottelemassa:

Algodoncete_3-normal.jpgAlgodoncete_4-normal.jpg

Ja tässä Manzanita rootattuna:

minty_4-normal.jpg

Ja tässä viimein Algodoncete valmiina:

Algodoncete_5-normal.jpg