23-6-normal.jpg

Työn alla on pari tilaustyökustomia sekä yksi oma projekti. Kuvassa ovat tilaustyöt, ja se oma piileksii tuolla hyllyn päällä häpeissään siitä, että se on (vielä toistaiseksi) kalju ja symboliton.

Olen lykännyt ja lykännyt näitä kustomeita, koska en ikinä saa aikaiseksi mennä kauppaan ostamaan uusia pensseleitä tai sitten tärpättiä, jolla putsata nuo vanhat. Mutta tänään keksin jotain epäsovinnaista. Koska asetoni (ts. kynsilakanpoistoaine) kuorii maalia, miksen kokeilisi sitä? Niinpä pensselit päätyivät harjaspuoli alaspäin kynsilakanpoistoaineeseen yritettyäni ensin putsata niitä saippualla ja kuumalla vedellä - tuloksetta. Kynsilakanpoistoaine piti tietysti jälkeen päin huuhtoa pois vedellä ja saippualla.

Asetonikäsittely tehosi. Vaikka pensseleihin jäi vielä vähän maalinhitusia, etenkin paksumman sisäosiin, ne notkistuivat huomattavasti. Nyt niillä pystyi jo maalaamaan ilman että poniin jäi törkeitä raitoja. Niinpä maalailin nuo pohjat valmiiksi. (Sininen poni on häijysti seivästetty, jotten tahri sormiani maaliin antaessani ponille uutta ulkoasua, mutta älkää hätäilkö, se pääsi pinteestä heti kuvan nappaamisen jälkeen.)

Jatkuu :)