Pääsin pitkästä aikaa restauroimaan ihan tavisponeja. Näitä on yhtä kiva kunnostella kuin harvinaisempiakin. Siihen on kaksi syytä:

1) Yleensä perusponit, jotka tulevat hoitoon, ovat omistajilleen rakkaita. Tämmöinen sentimentaalinen herkkis tykkää siitä, että asioilla ja esineillä on tunnearvoa.
2) Ei tarvii niin kauheasti pelätä muiden poniharrastajien vihaa, kuin jos vaikkapa korjausmaalaisi jonkun Mimicin symbolit. =D

Ensimmäiseksi esittelyssä lilapisarainen HK Lemon Drop.

IMG_6602.jpgIMG_6603.jpgIMG_6604.jpg

Se oli näistä kolmesta parhaassa kuosissa. Etutukka ja vähän muutakin harjaa oli pätkäisty, häntä puuttui (prikka ja niitti kolisivat ponin sisällä), likainen ja symboleissa oli kulumaa. Tälle ponille sai tehdä kaiken, jotta siitä tulisi hieno.

Koska varastossa ei ollut tarpeeksi Wisteria-karvaa muualle kuin harjaan, hankin ponille hännän muualta. Se saikin aidon mlp-hännän kadonneen tilalle.

Ponin sisällä kalisseissa hännän metalliosissa oli ylläri:

IMG_6612.jpg

Häntäniitin sisällä oli jokin keskeltä taitettu metallinkappale. Se oli varmaankin ihan tehtaalla sinne laitettu, koska siihen oli painettu HONG KONG. Hassua. En ole ikinä nähnyt moista!

Pesun, jouhien uudistuksen ja symbolien korjauksen jälkeen Lemon Dropia kehtaa taas esitellä:

IMG_6647.jpgIMG_6648.jpg

 


Seuraavana Baby Cuddles, tuo Baby Buggyn mukana tullut vauveli.

IMG_6605.jpgIMG_6606.jpgIMG_6607.jpg

Varsan silmät ja symbolit olivat pahoin kuluneet ja jouhet olivat kaameat. Aluksi arvelin, että jouhista saisi vielä ehjät silittämällä, mutta ei siitä olisi mitään tullut. Hännästä puuttui kolmasosa. Ja jos olisin uusinut hännän Tea Rosella, harja olisi ollut ihan eri sävyinen. Siispä päädyin uusimaan koko karvaston, kun tähän oli kerta asiakkaan lupa ja suoranainen kehotuskin. Yleensä teen kaikkeni, jotta ponin omista jouhista säilyy mahdollisimman paljon, mutta yleisimpien ponien kohdalla tästä periaatteesta voi luistaa.

Suurin osa pintaliasta ja kellertävyydestä lähti taikasienellä. Cuddlesista tuli taas nätin mintunvihreä! Sen jälkeen oli maalauksen vuoro. Symbolit, silmät, pisamat, kaikki uusiksi tai korjauksen alle.

Kyllä kannatti :)

IMG_6645.jpgIMG_6643.jpgIMG_6644.jpg

 


Tässä välissä maalauspuuhiin tuli minusta riippumaton keskeytys. Erehdyin jättämään siveltimet pöydälle siksi aikaa, kun menin syömään, ja eikö sillä välin toinen kissamme päättänyt maistella pensselien karvat parempiin suihin. Oli sunnuntai, joten piti odotella maanantaihin, että pääsisin ostamaan uusia siveltimiä. Ja löysin parempia kuin vanhat!

IMG_6638.jpg

Pitkän aikaa olen maalaillut Army Paintereilla, mutta nämä Sinellin Gold Line -siveltimet pesevät ne kyllä kirkkaasti. Maalausjälki on erinomainen, eivätkä pensselien karvat ala repsottaa, ainakaan ihan heti.

 


Viimeisenä siis: Baby Fifi.

IMG_6608.jpgIMG_6609.jpgIMG_6610.jpg

Tältä meni uusiksi niin symbolit kuin jouhetkin. Silmien ja hampaan maaleja piti korjailla, ja kroppa oli likainen.

 

IMG_6616.jpg

Ei näistä säkkäröistä olisi enää suoria saanut räjäyttämälläkään.

Taikasieni auttoi taas likatahroissa. Symbolien maalaus oli hieman konstikasta, koska ne ovat niin yksityiskohtaiset, ja toisen puolen kuviot piti korjata vain puoliksi. Onnistuin kuitenkin mielestäni kohtuu hyvin. Harjaan meni Heart Throbia ja Virgin Snow'ta, häntään Virgin Snow'ta.

Tästähän tuli nätti poni!

IMG_6640.jpgIMG_6641.jpgIMG_6642.jpg

Nyt mulla onkin aikaa taas paneutua poniprojekteihin, kun kohta alkaa äitiysloma :)