Olihan minun pakko. Ostaa ainakin yksi uusi retroponi, nimittäin.

Ainakin Prismoihin on saapunut äskettäin uusintapainos ekasta Rainbow Ponies -sarjasta, joka alun perin julkaistiin vuonna 1983. Sarja lienee jatkoa aiemmin julkaistulle Collector Ponies -kokoelmalle, jossa kuudesta ekasta ponista tehtiin uusi erä My Little Ponyn 35-vuotistaipaleen kunniaksi. Tulossa on vielä kakkosvuoden Unicorns & Pegasi -ponit ja sen jälkeen toivottavasti lisää.

Meidän lähi-Prismassa oli tarjolla vain Parasol, Starshine, Skydancer ja Windy, joten ei tarvinnut kauaa miettiä, minkä ponin valitsen. Se oli tietenkin jo lapsuudesta tuttu Starshine, siskoni eka poni, josta olin penskana niin kade että silmissä vihersi. 

IMG_9004.jpg

Ponit ovat vahvasti hajustettuja, mikä ainakin omasta mielestäni on pitkä miinus. Starshine tuoksuu vaniljalle. Tuoksu on kyllä ihan miellyttävä eikä liian esanssimainen, mutta jos ponin ottaa paketista, koko huone haisee vaniljalle, mikä taas ei ole pidemmän päälle kovin kivaa. Pohdin, lientyisikö haju hiukan, jos ponin sulkisi ruokasoodapussiin viikoksi tai pariksi.

Paketissa on mukana tarra, kampa ja harja, ja ponin hännässä on tutusta satiininauhasta tehty rusetti. Logo ja paketin grafiikat ovat peräisin 80-luvulta. Kuvatut ponit ovat suloisen pyöreitä ja töppöjalkaisia kuten niiden pitääkin olla. 

Noin ensinäkemältä aika monella ponilla oli jo paketissa ollessaan melko selvä sävyero pään ja kehon välillä, mikä kertoo ehkä materiaalien ja/tai tuotannon matalammasta laadusta vanhoihin poneihin verrattuna. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, miten nopeasti nämä ponit saavat syöpää tai ikälaikkuja.

Enivei, pitihän se ottaa paketista pois, ihan vain vertailun vuoksi. 

Starshine vm. 1983, saanko esitellä Starshinen, vm. 2018.

IMG_9022.jpg

(Pikku trivia: kumpi on kumpi? :-D )

Ponin muotti on prikulleen sama. Ilahduttavasti myös silmien ja jouhien sävyt on pyritty pitämään lähes samoina kuin alkuperäiset. Ainoa selkeä ero on symbolissa, joka on tällä uudella Starshinella selvästi suurempi kooltaan ja keltaisempi kuin alkuperäisen Starshinen enemmänkin platinanvärinen tähti. Uusi poni on hohtavan valkoinen. (Toki vanhakin poni on alun perin ollut hohtavan valkea, mutta ikä on sitä hiukan kellastuttanut...) Materiaali tuntuu jämäkältä ja aika lailla samalta kuin vanhankin ponin. Harja on ehkä ohuempi kuin vanhalla Starshinellä ja jouhet alkavat kauempaa jättäen otsan hieman kaljun näköiseksi. Etutukka löytyy. Häntä näyttää yhtä paksulta kuin alkuperäisellä ponilla, mutta se on sentin pari lyhyempi. 

Tässä muutama vertailukuva.

IMG_9023.jpgIMG_9024.jpgIMG_9025.jpgIMG_9026.jpgIMG_9028.jpg

 

Kavionpohjan teksteissä on eroa. Alkuperäisellä ponilla on leimat vain takakavioissa, ja niissä lukee: (C) '83 HASBRO PAT. PEND. / HONG KONG. Uudella Starshinellä tekstiä on kaikissa kavioissa: (C) 2017 HASBRO / MADE IN CHINA / THE BRIDGE DIRECT 09218ZD. Ylös nostetun kavion pohjaan on painettu My Little Pony samanlaisella fontilla kuin se lukee paketin logossa. 

IMG_9030.jpgIMG_9031.jpg

 

Tuoreen Starshinen kaulasaumaa ei myöskään ole liimattu, joten pää pääsee pyörimään vapaasti.

IMG_9019.jpg

 

Ehkäpä insinöörit eivät kuitenkaan suunnitelleet tätä ihan loppuun asti, ainakaan tälle muotille...

IMG_9020.jpg

Joka tapauksessa poni on tervetullut lisä kokoelmaani. Hankin varmaan jossain vaiheessa koko sarjan :)

Ai niin, ja eilen kotiutui myös Sunspot:

IMG_9009.jpg