Minut on varmaan jo kahden vuoden ajan kutsuttu vähän väliä Fantasiapelien figuurimaalausiltamiin. Olen jotenkin aina onnistunut sössimään menemiseni sinne, joko töiden tai muuten vaan ajanhallintaongelmien takia. Mutta pari päivää sitten menin - lopultakin. Ja sinne mentyäni totesin, että olisi pitänyt mennä jo aikaisemmin!

Paikalla oli muutama figuurien maalaamiseen hurahtanut miekkonen, ja minä aiheutin melkoista kulmakarvojen kohottelua mennessäni sinne kustomiponieni kanssa. Mukaan pääsi neljä ponia parhaasta päästä: My Little Wolf, Unicorn X, Crown of Lucifer sekä Leo.

mlw_2-normal.jpgunicorn%20x%20ds-normal.jpgcrownoflucifer_main-normal.jpgleo_final_ds-normal.jpg

Lucifer-poni sai yllättävän paljon kehuja. Ehkä sen yksinkertaisuus vetoaa miespuolisiin ihmisiin. (Ja musta väri ynnä okkultistinen teema varmaan sopii fantasiasotafiguihin hurahtaneille pitkätukkaisille hevimiehille. :P ) Samoten, yllättävästi kyllä, susiponi nousi myös suosioon. Leo ja UNicorn X, joita itse pidän parhaimpina noista neljästä, eivät saaneet osakseen niin paljon käpälöintiä ja ihastelua :)

Joka tapauksessa maalasin noin 2,5 cm x 1,5 cm kokoisen Gandalfin ja opettelin siinä samalla maalauksen perustekniikoita. Kuten sanottu, olisi pitänyt käydä aikaisemmin. Opin mm. varjostamaan ja korostamaan valokohtia sekä pari hyvää kikkaa saada maaliin tasainen pinta. Ja veikein oppimani tekniikka oli se, kuinka saada siveltimellä erinomainen häivytysväri. Siitä taidosta olisi ollut hyötyä Unicorn X:n kavioissa sekä Leon sarvessa!

Ja arvatkaas mitä. Miniatyyrimaaleja saa nykyään myös sprayna! Tämä sopii seuraavaan kustomiprojektiin kuin nyrkki silmään, sillä tavoitteena on erittäin tasainen valkoinen pinta, Yritin sitä jo kertaalleen. mutta huomasin hyvin pian, että Montanan spraymaalit EIVÄT toimi:  ponin pinta jää nihkeäksi ja tahmeaksi. Graffitimaaleja kannattaa siis vältellä ponien maalauksessa - paitsi jos haluaa nimetä kustominsa Miss Kärpäspaperiksi.

Heipparallaa, minä lähden tästä kokkailemaan ja sitten ehkä juoksemaan pihalle paljain varpain. On LOMA :)