Sain muutama päivä sitten tällaisen projektin. Lankomiehen vaimo antoi minulle kunnostettavaksi vanhan rakkaan poninsa, jolle piti tehdä muodonmuutos: kyseessä on jokseenkin kauheaan kuntoon päätynyt Up, Up, And Away, tuttavallisemmin UUA (kuka hitto sitä pitkää rimpsua muka aina jaksaa kirjoittaa).

Poniraukalla oli kehossa maalia, pinttynyttä likaa ja multaa, silmässä kulumaa ja ruostetta hännäntyvessä. Ruostetta pursui kaulasaumasta ja karvat olivat semmoisessa takkusessa etten ole vastaavaa aiemmin nähnyt. Näytti lähinnä siltä kuin joku olisi letittänyt hännän puoliväliin ja sitten kiskonut letin eri puolista niin kovaa kuin jaksaa. Pesun ja karvojen siistimisen jälkeen tästä tuli oikein kaunis poni. Työ viimeisteltiin poistamalla maalit kehosta asetonilla, kihartamalla häntä ja korjaamalla silmämaalit. Lopputulos:

Ponin oikea omistaja tuli puunauksesta hyvin iloiseksi ja lahjoitti minulle vaivanpalkaksi suklaata. Minäkin tulin siis hyvin iloiseksi.

Kävin eilen VK:n kanssa askartelukaupassa. Siellä oli telineellinen Schleichin elukoita, ja minä en tietysti voinut vastustaa kiusausta, vaan ostin yhden hevosista. Kyseessä on andalusialainen ori, joka oli ylivoimaisesti kaunein tarjolla olevista hepoista. Näitä tulee sitten jatkossa lisää. Tästä alkaa taas uusi keräilyvimma! Ai miten niin hurahtanut hevosiin? Ehkäpä...