Tulikin yllättävä käänne, ja Neitsyt valmistui ennen Leijonaa ja Kaksosta. Kahdelta viimeksi mainitulta puuttuu vielä karvat.

Neitsyt on käytännöllinen, järkevä, pikkutarkka ja huolellinen maan merkki. Neitsyen ulkoinen olemus on aina siisti ja huoliteltu. Hän voi vaikuttaa epäkohteliaalta ja kylmäkiskoiselta, mutta karkean ulkokuoren alla sykkii hyvä sydän, ja Neitsyt onkin aina valmis auttamaan muita pyyteettömästi. Neitsyt on erittäin tarkka laadun suhteen. Hänelle kelpaa yleensä vain paras niin ihmissuhteissa kuin materiassakin. Neitsyen erityispiirre on se, että hän on ihmeen härkäpäinen ja valmis menemään vaikka läpi harmaan kiven saavuttaakseen tavoitteensa.

Neitsyen vuodenaika on syksy, ja siksi ponin symbolina on viljalyhde. Valkoinen väri otsan ja jalan symbolissa sekä harjan etuosassa kuvastaa "neitseellisyyttä". Joissakin yhteyksissä Neitsyen väri on vihreä, ja minusta se sopi tälle ponille parhaiten. Silmäripset on maalattu tummanharmaalla. Räikeä musta ei olisi sopinut.

Neitsyen pohjana toimi Sparkleworks III. Kyseinen poni oli pahasti asentovikainen, ja jouduin leikkaamaan toisesta etukaviosta palan pois ja paikkaamaan syntyneen kolon massalla, jotta poni olisi edes pysynyt pystyssä. Kiehuva vesikään ei suoristanut poloisen jalkoja.

Maaleina Game Colorit, karvamateriaalina Dollyn White Witch, Lucky Clover ja Sea Nymph. Silmät on päällystetty kiiltolakalla. Otsassa Merkuriuksen - siis Neitsyen hallitsevan planeetan - tunnus ja jalassa Neitsyen merkki.

Kuvia: