Ajattelin tuossa, että voisi olla mukava haastatella blogiini muita ponikeräilijöitä. Lähinnä ideana oli kartoittaa, minkälaisia ihmisiä MLP-harrastuksen takana on.

Ensimmäisenä poniharrastaja nimeltä Uninu, joka tunnetaan myös Paratiisikartanolla nimimerkillä Fruitbat!

Minkä ikäinen olet ja mistä päin Suomea?
23 v. ja asustan Joensuussa.

Mitä muuta harrastat?
Harrastan pienimuotoisesti Monster High- ja Blythe-nukkeja. Suurin intohimon kohteeni ovat aasialaiset pallonivelnuket, jotka ovat kyllä kalliita mutta mielestäni jokaisen sentin arvoisia. MH-nukkeja on kertynyt vasta viisi ja blythejä kolme, olen niiden kanssa melko nirso. BJD-nukkeja onkin sitten isompi määrä, päälle 20. Harrastamiseni menee vähän sykleissä, välillä harrastan esim. BJD:itä ja välillä poneja, välillä sitten puuhaan MH-nukkejen kanssa ja välillä Blythejen.

Ammattisi? / Mitä opiskelet?
Olen tällä hetkellä sairaslomalla, mutta aikeissa olisi jatkaa parantumisen jälkeen yliopistoon englantia tai historiaa lukemaan.

Milloin kiinnostuit poneista?
Olen pitänyt poneista lapsesta asti ja leikkivaiheen jäätyä pois siirryin oikeastaan suoraan keräilyyn. Aloitin siis keräilyn ollessani noin 13.

Mikä oli ensimmäinen ponisi lapsuudessa? Entä aloitettuasi keräilyn vanhempana?
Ensimmäinen ponini oli joko Love Token tai Daffodil, joista valitettavasti kumpikaan ei ole säilynyt. :( Ensimmäinen poni on myös saattanut olla Baby Snoozy, joka noiden kahden muun tavoin koki kovia rajuissa leikeissä veljien kanssa ja ei ole säilynyt. Aloittaessani keräilyn ensimmäisiä ponejani oli kirpparilta löytynyt Merry Treat. Kyseinen Merry Treat on yhä kokoelmassani.

Miksi ponit viehättävät?
Rakastan ponien muotokieltä ja tyylittelyä. Myös monimuotoisuus kiehtoo, erityisesti kaikki erilaiset nirvanat kiehtovat minua ja haluaisin jossain vaiheessa erikoistua niihin enemmänkin.

Mihin kiinnostuksesi suuntautuu: ponien keräilyyn, entisöintiin vai kustomointiin, vai kaikkiin kolmeen?
Aluksi keskityin vain keräilyyn, sitten tuli mukaan kustomointi ja nykyään pyrin entisöimään mahdollisimman paljon. En tosin koe vielä olevani tarpeeksi taitava maalaaja entisöijänä, joten harjoitan sivellinkättäni kustomien saralla. Kustomit vievät tällä hetkellä suurimman osan poneihin käyttämästäni ajasta. Keräilyn suhteen perusponilauma alkaa olla siinä kunnossa kuin haluankin, want-listalla ei pyöri enää kuin jokunen yksilö. Nirvanoihin keskityn sitten erikseen kunhan on enemmän rahaa pistettävänä keräilyyn.

Mitkä ovat suurimmat saavutuksesi ponien entisöinnin ja/tai kustomoinnin saralla?
Tämänhetkinen lempikustomini on Flaaffy, jonka tein MLPArenan Pokémon-swappiin. Kyseinen poni oli ensimmäinen poni johon sculptasin osia ja yhä suosikkini, maalitkin olivat ok ja pehmeä villa on yhä mieleeni. Entisöinnin saralla en ole tehnyt ihmeitä, enimmäkseen poistanut tahroja poneista ja harjoittanut uudelleen.

Kokoelmasi arvokkain/harvinaisin poni? Kauanko sitä piti etsiä ja paljonko siitä pulitit?
Harvinaisin ponini lienee Mountain Boy Thundercloud, jonka voitin alle 20 dollarilla. En erityisemmin etsinyt kyseistä ponia, satuin vain huomaamaan sen huutokaupan ja voitin sattumalta. Kallein ponini on Daddy Sunbright, josta maksoin noin 35€ posteineen. Etsin kyseistä ponia tietyn kuntoisena melko pitkään, olen halunnut sitä keräilyn aloittamisesta asti mutta löysin sopivan vasta Saksan ebaystä keksittyäni että sieltäkin voi ostaa. En siis omista vielä mitään huippukalliita poneja, vaikka monet nirvanat houkuttavatkin, erityisesti piggyt.

Mikä tai mitkä ovat lempiponejasi joka ponisukupolvesta?
Suosikkeja on paljon, mutta laitan tähän viisi suosikkiani jokaisesta.
G1: Baby Sunbright, Baby Sapphire, Daddy bright Bouguet, Nightglider, Baby Cuddles
G2: Princess Crystal, Princess Silver Swirl, Hip Holly, Berry Bright, Prince Firefly
G3: Wondermint, Valenshy, Velvet Bow, Whistle Wishes, Glitterbelle
G4: Lily Blossom, Twilight Sparkle, Applejack, Rainbow Dash, Fluttershy

Keräätkö ponien tavaroita ja oheissälää?
Keräilen pienimuotoisesti oheissälää, mutta en mitenkään intohimoisesti. Erityisesti ponimukit ovat mieleeni ja niitä on jokunen. Ponien tavaroita en keräile, mitä nyt parin tietyn lapsuuden ponin sälät olisi mukava saada.

Miten suhtaudut MOC- tai MIB- poneihin, eli paketeissaan oleviin poneihin? Keräätkö niitä ja tekeekö ne mieli avata?
En valitettavasti keräile niitä sukupolvesta riippumatta, vaikka haluaisinkin muutaman G1 MOC/MIB ponin. Tila ei yksinkertaisesti riitä näille ja haluamani yksilöt liikkuvat tämänhetkiseen panostustasooni nähden liian kalliissa hinnoissa. Jos omistaisin kyseisiä G1 poneja en missään nimessä avaisi niitä, viehätys on juuri siinä että poni on upouutta vastaava ja paketissaan.

Miten läheisesi suhtautuvat ponikeräilyyn?
Oikein hyvin. Olen saanut poneja mm. lahjaksi perheeltäni ja parhailta ystäviltäni eikä kukaan ole sanonut pahaa sanaa niistä. Tähän kenties vaikuttaa se, että olen lapsesta asti pitänyt poneista ja perhe näki miten rakkaita ne olivat pienenä. Lisäksi osa ystävistäni harrastaa itsekin poneja, joskin pienemmässä mittakaavassa kuin minä.

Lopuksi mielipidebarometri:

- Millainen poni on baitti?
Baitilla on oltava perustavanlaatuista korjaamatonta vikaa vartalossa, esimerkiksi neon spotteja, syöpää taikka itsepäisiä kynätahroja joihin auringonvalo ei tehoa. Esimerkiksi pelkkä kynitty tai huonokuntoinen harja tai puutteelliset maalit eivät tee ponista baittia. Myös muovivauriot ovat vakavuudesta riippuen baitiksi johtava tekijä.

- Onko Dollyhairin karvalla rerootattu poni arvokkaampi kuin sama poni kynityillä, alkuperäisillä karvoilla?
Pidemmän päälle uskon että on, varsinkin jos alkuperäinen harja on todella lyhyeksi kynitty ja uusi harja tehty taidokkaasti ja alkuperäisen pituiseksi.

- Mikä ponisukupolvi on kaunein?
Olen G1-tyttöjä :D Muutkin sukupolvet ovat kauniita, mutta G1 on omaan silmääni se kaunein muotoilultaan.

Kiitoksia Uninulle! :) Muut haastattelusta kiinnostuneet voivat ottaa minuun yhteyttä sähköpostilla.