Rosette the Prize Day Pony on tipunkeltainen maaponi, jolla on pisamia ja punertavan ruskeat silmät. Sen harjassa ja hännässä on oranssia ja keltaista, ja symbolina on kolme palkintoruusuketta. Paketissa ollessaan ponilla oli kiharat. Rosette julkaistiin leikkisettinsä kanssa vuonna 1990.

Rosette ei ole ihan yleisimmästä päästä, mutta ilmeisesti erikoisesta ulkonäöstään johtuen se ei ole kovin kallis. Hyväkuntoisen ponin hinta liikkuu Suomessa siinä 15-25 euron välillä.

Ostin aika huonokuntoisen Roseten ja kunnostin sen kokoelmaan sopivaksi. Minulla on joskus ollutkin tämä ponsku, mutta sitten myin sen, koska en pidä tuosta posesta - eikä tämä muutenkaan ole suosikkiponejani.

Tästä siis lähdettiin.

IMG_7164.jpg

IMG_7165.jpg

Lähinnä pintalikaa, puuttuva häntä ja säkkärä harja. Piece of cake.

 

IMG_7169.jpg

Sisältä paljastui kappale muovia sekä kovin yksinäisen näköinen häntäprikka. Prikka ei ollut ruosteessa, joten tämä poni ei liene eläessään päässyt uimasille. Kuvassa näkyy aivan lyömätön mattopuukko, jota käytän ponien pään irrotuksessa. Ostin sen edellisestä työpaikastani; ikkuna- ja autoteippaajat käyttävät tällaisia veitsiä, ja nyt näköjään myös ponikorjaajat.

Sitten Rosette meni pesulle. Mukana peseytyi samassa paketissa tullut Wig Wam, joka ei vielä ole valmis, joten ei siitä nyt sen enempää.

 

IMG_7176.jpg

Kyllähän tämä näky herätti hieman hilpeyttä, kun isäntä aukaisi tiskikaapin oven...

Roseten jouhien keltainen väri tuotti paljon päänvaivaa. Ensin tein sille oranssin hännän, sillä muistin, että häntä oli yksivärinen. Mutta sitten asia jäi vaivaamaan, ja tarkistin sen. Ei, kyllä hännässäkin on keltainen raita! Ei kun häntäniitti auki ja keltaista sekaan.

Mutta mitä keltaista?

Minulla oli varastossa joitakin keltaisia, ja rupesin vertailemaan. Butterfly: Liian vahvaa. Golden Delicious: Mm... melkein. Yellow Fever: Ei ikäpäivänä. Lemonade: Liian haalea. Lemon Drop ehkä? No, sitä ei ollut jemmassa, mutta Tip Toesilla on sitä väriä. Juoksin hakemaan ballerinan hyllystä.

 

IMG_7179.jpg

Ei natsannut sekään väri. Sävyero ei erotu kuvasta kovin hyvin, mutta Tip Toesin keltainen on selvästi sitruunankeltaista, kun taas Roseten raita on haaleampi ja kullankeltaisempi. Katsoin uudelleen sitä Golden Deliciousia ja tulin siihen tulokseen, että se on lähin vastaavuus, mikä Dollyhairin sävyistä löytyy tuolle Roseten hankalalle keltaiselle. Se saattaa jopa ollakin alkuperäinen sävy, koska GD:llä on ikävä taipumus haalistua ajan kuluessa.

 

IMG_7183.jpg

Tein siis hännän Nectarinesta ja Golden Deliciousista ja lisäsin kiharat.

Suoristelin harjan säkkärät suoristusraudalla. Ne olivat vaikeat kesyttää, enkä edes yrittänyt suoristaa pahimpia suttuja latvoista. Minulle riitti, että sain entiset kiharat suoriksi ja latvat edes vähän pehmeämmiksi.

 

IMG_7187.jpg

Olihan tuo kampaus aika mielenkiintoisen näköinen rautalanka-papiljotti-hiuspinnivirityksineen.

 

IMG_7194.jpgIMG_7195.jpg

Valmista! Muutama jäljelle jäänyt haalea tussitahra ei tässä ponissa haittaa.