Oijoi kun ramasee nykyään niin paljon iltaisin, etten saa aikaiseksi oikein mitään kotitöiden lisäksi. Nämäkin ponit kunnostin jo kuukausi sitten, mutta nyt vasta keräsin jaksua ja aikaa sen verran, että kirjoitan niistä. Syytän tästä uutta elämäntilannetta, koulua ja rankkoja työpäiviä :)

Tähän lottiin kuului 16 ponia, osa aitoja ja pari feikkiä mukana. Tämmöisiä ne olivat ja tuommoisia niistä tuli.

baby%20glory.jpgBaby%20glory%202.jpg
Baby Glory sai uuden hännän. Hassua kyllä, ylemmässä kuvassa poni näyttää paremmalta salaman takia :) Tämän silmiä ei saanut korjailla.

 

Baby%20firefly%201.jpgBaby%20firefly%202.jpgbaby%20firefly%203.jpg
baby%20firefly%204.jpg
Baby Firefly oli hiukkasen surkea ilmestys kuluinene silmineen ja symboleineen ja takkuisine jouhineen. Häntä ei silityksestä paljon kummemmaksi muuttunut, mutta näyttää se vähän paremmalta nyt. Silmät maalattiin uusiksi ja symboliin hain uutta glitteriä Sinellistä.

 

Baby%20brother%20sc.jpgbaby%20brother%20sc%202.jpg
Baby Brother Bright Bouquet kaipasi vain häntäruosteen poistoa ja jouhien siistimistä. Tukka oli aika villi!

 

Bonnie%20bonnets.jpgbonnie%20bonnets%202.jpg
Bonnie Bonnets, sama juttu: häntäruosteet veks ja karvoja vähän kesymmiksi. Tämä on kyllä kaunis poni minun mielestäni.

 

beach%20ball.jpg
beach%20ball%202.jpg
Beach Ball -parka oli muutoin hienossa kunnossa, mutta joku oli nyysinyt siltä enimmän osan karvoista. Koska Water Nixie -karvan kanssa on yhä saatavuusongelmia, jouduin laittamaan tälle Atomic Turquoisea. Ero ei ollut katastrofaalisen suuri. (Niin mikä tuo vessapaperinhylsy tuolla kinttujen välissä on? Se on pystyssäpysymistuki!)

 

Bunkie%20and%20Dibbles.jpg
Bunkie ja Dibbles olivat vain jouhia vailla. Bunkiella oli oma häntä mukana, mutta siitä oli hukkunut niitti johonkin, eli mukana oli siis tukko lilaa karvaa.

 

bunkie%202.jpg
Bunkie ja oma häntä.

dibbles.jpg
Dibbles, rootattu Dollyhairin Pussycatilla. Tämä on niin suloinen pikkuinen ettei mitään rajaa.

 

cherry%20sweets.jpgcherry%20sweets%202.jpg
Cherry Sweet, kokkiponi, oli häntäruostetapaus. Kiharsin jouhet jotta ponista tulisi nätimpi.

 

cherry%20treats%202.jpgcherry%20treats.jpgcherry%20treats%203.jpg
Cherry Treats vaati pientä pesua ja jouhien silitystä ynnä häntäruosteen poiston. Ylin kuva vasemmalla on otettu ilman salamaa, jotta pintalikakerros näkyy selvästi. Tulipa tästä valkoinen :)

 

Cuddles.jpg
Tämä pikku Cuddles olisi pitänyt avata häntäruoste-epäilyn takia (poni oli joskus ollut vesileikeissä mukana), mutta koska ruostetta ei näkynyt hännän ulkopuolella ja kaulasauma oli niin tiukasti liimattu, jätin sen rauhaan.

 

milky%20way.jpgmilky%20way%202.jpg
Milky Way: Häntäruostetta ja pientä pesua. Ei kummempaa.

 

Mommy%20sc.jpgmommy%20sc%2043.jpg
Mommy Sweet Celebrations oli likainen ja hännässä oli ruostetta. Pesun ja jouhien kiharruksen jälkeen siitä tuli huomattavasti kauniimpi.

 

steamer.jpgsteamer%202.jpg
Tukasta päätellen Steamer oli lähdössä lentoon! Häntäruostetta oli tälläkin, eikä juuri muuta. Kesytin jouhet ja kiharsin hännän kauniiksi. Tällä ponilla käy muuten hyvin usein aikaa myöten näin kuten kuvassa: häntä tai harja haalistuu pinkistä valkoiseksi. Harva Steamer on valko- tai pinkkijouhinen kauttaaltaan. Johtunee varmaan siitä, että häntä ja harja on toisinaan tehty eri karvaerästä.

 

sweet%20tooth.jpgsweet%20tooth%202.jpg
Sweet Toothilla oli häntäruostetta ja kurittomat jouhet. Poneilla, joilla on alun perin ollut kiharat, jouhet takkuuntuvat ja vanuttuvat erittäin helposti aikaa myöten.

 

takaras.jpg
Pikku Takara-feikit tarvitsivat karvat! Nämä nappisilmät olivat niin onnettoman näköisiä kaljuina, etten tiennyt olisiko pitänyt itkeä vai nauraa...

takaras1.jpg
Kiharrettavana. Keltaisella ponilla on ilmeisesti alun perin ollut vaaleansiniset jouhet, mutta asiakas halusi sille lilat.

takaras2.jpg
Tadaa!

Poniprojektit ovat aina tervetulleita! Vaikka poniharrastus on jäänyt vähän syrjään koulun ja työharjoittelun takia, otan silti mielelläni vastaan kunnostustöitä. Ponien huoltaminen on mukava tapa rentoutua :)