Meksikolaiset versiot prinsessaponeista ovat hassuja. Eivät yksinomaan siksi, että meksikaanoponien muovi on pehmeää ja ponien laatu muutenkin vähän feikkimäistä, vaan ennen kaikkea siksi, koska ne vaihtoivat sukupuolta valmistusmaan myötä.

Hong Kong  / China -prinsessat eli USA:ssa ja suurimmassa osassa Eurooppaa myydyt prinsessaponit ovat tyttöjä. Niitä myytiin vuosina 1986-1988, ja niitä oli kaksi sarjaa.

Princess%20serena.jpgprincess%20sparkle.jpg

Nämä molemmat ponit - Princess Serena ja Princess Sparkle - ovat ensimmäistä sarjaa, vuoden 86-87 poneja. Toisen sarjan prinsessoilla oli otsalla tinselitöyhtö, johon sopi ponin mukana tullut kruunu, kuten tällä Princess Pristinalla:

princess%20pristina.jpg.

Prinsessoista tuli myös saksassa hieman omituisia versioita. Saksalaisten prinsessaponien kavionpohjasta puuttuu valmistusmaan merkintä, ja niiden jouhien värit voivat erota rajustikin perusprinsessojen väreistä. Esim. Princess Royal Bluen saksalaisella variantilla on pinkkien jouhien sijasta persikanväriset ja Princess Tiffanylla valkoisten sijaan keltaiset.

Meksikossa valmistettiin kolmea kakkossarjan prinsessaponia:

princess%20misty.jpgprince03.jpg
Vasemmalla Princess Misty, oikealla saman ponin meksikolainen variantti, Prince Sapphire. Prinssiponin jouhien väri on vaihtunut, tinselit puuttuvat, ja ponin muovi on pehmeämpää ja kiiltävää. Myös kavionpohjat ovat tyhjät:

prince06.jpg


Tämä yksilö saapui korjattavaksi hieman kynittynä. Ponilta puuttui häntä ja harja oli pätkäisty viiden sentin mittaiseksi nysäksi:

prince01.jpg

(Kuvassa olen jo laittanut ponille uuden hännän.)

Halusin löytää tälle aitoa MLP-karvaa, koska kyseessä oli kuitenkin nirvana-poni. Water nixie -värisen karvan metsästys osoittautui yllättävän hankalaksi. Monen kuukauden jälkeen sain käsiini kaksi häntää, joista toinen oli aavistuksen tummempi kuin toinen, mutta en uskonut sen haittaavan.

Hännistä piti ensin poistaa ruosteet. Sitten toinen niistä pääsi ponin häntäpäähän, ja toisen purin ja tein siitä harjan.

prince03.jpg

Kiharruksen jälkeen valmista :)