Sain tällaisen toimeksiannon:

Poni01-normal.jpg
(Kuva: VM)

Nolottaa myöntää, että tämä työ tuli minulle jo joskus toukokuussa, ja sain sen valmiiksi vasta nyt. Muuttorumba, työasiat, autonkorjaukset ja pikkulikan koulun alku ovat pitäneet minut niin kiireisenä, ettei poneille ole tahtonut jäädä mitenkään päin aikaa ja jaksua.

En itse asiassa tiedä mikä poni tämä on. Joku feikki, ei siis aito MLP, mutta näitä on tullut aika monesti kirpparilla vastaan, joten ihan tuntematon ponsku se ei voi olla. Silloin, kun Fabulous Fakie Guide oli vielä olemassa Internetin ihmeellisessä maailmassa, tämän ponin kuva oli siellä. Tätä feikkiopasta ei kuitenkaan enää ole (harmi vaan, se oli hilpeä sivusto) ja minunkin muististani ponin nimi ja valmistaja on kadonnut. Joka tapauksessa alun perin ponissa on ollut soittorasia sisällä ja hännästä vetämällä ponista on kuulunut musiikkia. Näitä on saattanut olla muutamaa värimuunnosta liikenteessä, ainakin pinkkiharjainen ja keltaharjainen tulevat mieleen. Tai sitten muistan väärin. Kaunis poni feikiksi kuitenkin.

Anyway! Poni oli aika kurjassa kunnossa koiran hampaisiin joutumisen jälkeen. Toinen korva oli purtu irti, maaleissa oli raapiumia ja karvat olivat jokseenkin entiset. Otsassa oli myös halkeama, tähden toisessa reunassa. Ja pintalikaakin oli aika reippaasti. Kauhein paikka oli kuitenkin harja: toinen harjaskolorivistö oli halki koko matkalta. Siis todella HALKI. Yhtään ehjää koloa ei ollut noin kahdeksan sentin matkalta, vain avonainen railo. Sen kanssa oli mielenkiintoista taistella! :)

Harmi, etten tajunnut ottaa Ennen-kuvia. Tässä tämä neljän kuukauden (heh) työn tulos kuitenkin nyt olis. Jouhet ovat eri väriset kuin alkuperäiset, ihan sen takia, koska Water nixie -karva oli joka paikasta loppu ja minulla oli varastossa tuota vaaleansinistä juuri tarpeeksi tätä ponia varten.

 

20140907_085307-normal.jpg20140907_085247-normal.jpg20140907_085238-normal.jpg20140907_085230-normal.jpg

Jouduin tekemään haljenneelle harjan puolelle liimatemput: liimasin koko höskän sentin välein kiinni pikaliimalla, jonka jälkeen pudottelin liimapisaroita vielä roottaamisen jälkeenkin harjan tyveen. Se toimi. Liimasin myös haljenneen otsatähden. Korva tehtiin Fimosta, joka maalattiin kovettamisen jälkeen valkoisella vähän siistimmäksi. Jouduin itse asiassa vääntämään koko korvan uusiksi kolme kertaa, koska päähän jäänyt kolo oli niin iso, ettei massa tahtonut millään ottaa siihen kunnolla kiinni.

Lopputulos on yllättävän siisti. Toivottavasti ponin omistajakin tykkää :)