Muistatteko Curly Locksin, jolla oli leikatut karvat? Poni on muuten niin hyvän näköinen, että suunnittelin siitä upgradea toiselle Curly Locksilleni, joka on muuten täydellinen - mutta neonspottien peitossa.

Kartsalla on Salamandran kirjaamat ohjeet BnG-ponin kustomointiin niin että mekanismi toimii. Seurasin niitä ja etenin askel askeleelta.

curlylocks1.jpg
Ekaksi pään irrotus. Koska Curly Locks ei suostunut luopumaan päästään helpolla, sitä piti suostutella kuuman veden avulla.

curlylocks2.jpg
Pää piti kammeta irti pienellä ruuvimeisselillä ja mattopuukolla. Salamandra varoitti, että vääntää ei saa, tai muuten mekanismi hajoaa. Pään irrottua kaulasauman sisältä paljastui tuollainen möntti.

curlylocks3.jpg
Sama mötikkä sivultapäin.

curlylocks4.jpg
Sit! Mattopuukko kaulasauman ja mekanismin väliin ja viiltämään. Se piti tehdä hyvin varovasti, etten olisi vahingossa viiltänyt muoviin koloa. Pään kaulasauma sai vähän osumaa, mutta se korjautuu liimalla. Liiman irrottua mekanismi lähti irti ponin masua painamalla.

curlylocks5.jpg
Mekanismi ylhäältäpäin kuvattuna. Nuo lieriön kolme luiskaa piti saada auki, koska ne pitivät mekanismin kantta paikallaan. Seurasin Salamandran esimerkkiä ja käytin tähän tarkoitukseen kolmea ompeluneulaa. Varovaisuutta piti noudattaa tai muuten mekanismi olisi ollut entinen.

curlylocks6.jpg
Tadaa! Kansi irrotettuna.

curlylocks7.jpg
Ja sama ylhäältäpäin. Sitten piti vaan vetää sisempi osa pois lieriön sisältä.

curlylocks8.jpg
Mekanismi osiin purettuna. Häntäkin lähti kätsysti irti kun vaan veti.

Jatkuu...