Muistatteko Curly Locksin, jolla oli leikatut karvat? Poni on muuten niin hyvän näköinen, että suunnittelin siitä upgradea toiselle Curly Locksilleni, joka on muuten täydellinen - mutta neonspottien peitossa.

Kartsalla on Salamandran kirjaamat ohjeet BnG-ponin kustomointiin niin että mekanismi toimii. Seurasin niitä ja etenin askel askeleelta.


Ekaksi pään irrotus. Koska Curly Locks ei suostunut luopumaan päästään helpolla, sitä piti suostutella kuuman veden avulla.


Pää piti kammeta irti pienellä ruuvimeisselillä ja mattopuukolla. Salamandra varoitti, että vääntää ei saa, tai muuten mekanismi hajoaa. Pään irrottua kaulasauman sisältä paljastui tuollainen möntti.


Sama mötikkä sivultapäin.


Sit! Mattopuukko kaulasauman ja mekanismin väliin ja viiltämään. Se piti tehdä hyvin varovasti, etten olisi vahingossa viiltänyt muoviin koloa. Pään kaulasauma sai vähän osumaa, mutta se korjautuu liimalla. Liiman irrottua mekanismi lähti irti ponin masua painamalla.


Mekanismi ylhäältäpäin kuvattuna. Nuo lieriön kolme luiskaa piti saada auki, koska ne pitivät mekanismin kantta paikallaan. Seurasin Salamandran esimerkkiä ja käytin tähän tarkoitukseen kolmea ompeluneulaa. Varovaisuutta piti noudattaa tai muuten mekanismi olisi ollut entinen.


Tadaa! Kansi irrotettuna.


Ja sama ylhäältäpäin. Sitten piti vaan vetää sisempi osa pois lieriön sisältä.


Mekanismi osiin purettuna. Häntäkin lähti kätsysti irti kun vaan veti.

Jatkuu...