Kävimme eilen erään toisen poniharrastajan kanssa kiertelemässä kaupungin isoimmat kirpputorit läpi. Saalis oli uskomaton: 5 ponia (Tulip, Nice ‘n Spicy, Confetti, Heart Throb ja Baby Cotton Candy) ja yksi baby-ponin leikkikehä. Luultavasti löysimme niin paljon tavaraa siksi, kun olimme liikenteessä niin aikaisin - puolenpäivän maissa jo.

Minä sain Heart Throbin, Baby Cotton Candyn ja Nice ‘n Spicyn. Heart Throb oli ainoa, joka oli hyvässä kunnossa. Loput kaksi olivat melkoisen räjähtäneitä.

Nice ‘n Spicyllä oli kulumaa symboleissa, silmissä ja poskipunissa, sen harjakset olivat kuivat ja katkeilleet, ja joku älyvapaa yksilö oli vedellyt sen naamaan viiruja lyijykynällä. Sillä oli myös korvissa neulanjälkiä. Pesin sen perusteellisesti, korjasin silmät ja poskipunat ja restauroin harjaksia vähän.

Baby Cotton Candy rikkoi vuoden ällöttävyysennätyksen ruostemömmöllään. Ennen kunnostusta se näytti tältä:

Inventaario: Symboleissa kulumaa, harjakset kuivat, haalistuneet ja revityt, häntäprikka niin ruosteen kalvama että sitä ei oikeastaan enää edes prikaksi tunnistanut, sisäpuoli ruostemöhnän peitossa (se mönjä tursusi kaulasauman välistä ja jopa harjasrei’istä!) ja kropassa järkyttävä määrä pintalikaa ja pistelikaa.

Tämä baby tarvitsi superkäsittelyn. Ensin irrotin pään (inhosta irvistellen) ja pesin sisäpuolen astianpesuaineliuoksessa. Ruosteet lähtivät aika hyvin. Sisä- ja ulkopuolen pesun jälkeen tyrkkäsin konin hetkeksi kiehuvaan veteen. Sieltä se pääsi suoraan uimaan kloriittiseokseen, jossa se sitten viettikin koko yön. Aamulla pistelika oli hävinnyt niin paljon kuin se ylipäätään saattoi hävitä. Sitten vuorossa oli harjasten vaihto: vanhat pois ja uudet tilalle. Symbolit korjasin myös. Nyt varsa on todella söötti:

Heh. Nyt mulla on näitä kaksi :-P (Kyllä huomaa että toinen on lapsuuden kokoelmasta…)