Leo on keltainen yksisarvinen, jolla on kultaista koristeväriä sarvessaan. Silmät ovat tummanruskeat, silmärajaukset vahvan mustat; symbolina on leijona ja jalassa on Leijonan astrologinen merkki. Niskassa nds-puolella on tyylitelty aurinko, Leijonan hallitseva planeetta. Jouhet ovat pitkät ja kiharat, kuin leijonan harja. Yksi koristeellinen kiehkura roikkuu söpösti oikean silmän yllä.

Leijona on maskuliininen tulen merkki. Leijonat ovat seurallisia, lämpimiä, anteliaita, kohteliaita herrasmiehiä ja neitoja. Heillä on suuri sydän ja mahtava itsetunto. Ystävien puolesta Leijona tekee ihan mitä tahansa. Näennäisestä lempeydestään huolimatta tämä kissapeto ei siedä sitä, että hänen asioihinsa puututaan. Yritäpä vaan astua hänen reviirilleen tai ottaa jotakin hänen omaansa. Sitä Leijona ei sulata, vaan ryhtyy kynsin ja hampain taistelemaan omaisuudestaan ja alueestaan.

Tätä leijonatyttöä tuntui seuraavan epäonni. Kun olin saanut pohjamaalin valmiiksi - ja se vaati helvetin monta maalikerrosta! -, puristin tukkeutunutta maalipulloa liian lujaa ja onnistuin räiskäyttämään mustaa maalia pitkin pöytääni, tietokoneeni näyttöä, kaiuttimia - ja tietysti Leo-parkaa. Sen jälkeen leijona näytti pantterilta. Sain sotkut siivottua asetonilla ja hiomapaperilla, mutta uusiksihan pohjamaali meni. Sain siitä ihan mukiinmenevän, mutta alkuperäinen oli siistimpi. Hiottukin ja kaikkea. Toista maalikerrosta en enää jaksanut hioa. Ja kun roottasin ponia, sarvi murtui juuresta. En halunnut jättää sitä rumaksi, joten jouduin paikkaamaan sen massalla laitettuani ponille tukan. Sarvenjuuresta palat pois, uutta massaa tilalle ja uuniin vaan. Karvat ja maali kestivät onneksi.

Tässä lisää kuvia Leijonatytöstä, valmistumisvaiheista loppuun saakka:


Suunnitelma.


Maalattu.
 


Sarven korjausta...
 


...ja korjausta...


...ja korjausta.
 


Karvojen kiharrus!

Ja valmis:

 

Yksityiskohtia: