IMG_7792.jpg

Italiattaret Polly (Snuzzle) ja Lilla (Blossom) pyörähtivät luonani kaunistautumassa. Neitoset olivat hyvin tyypillisiä Italy-poneja tuuheine harjoineen, hieman epätarkkoine silmämaaleineen.

Italian poneilla on aina siniset silmät, yleensä epätarkasti maalattu; veikkaan tämän johtuvan siitä, että Italiassa ponien silmät painettiin jonkinlaisella tampopainomenetelmällä, samaan tapaan kuin symbolitkin, kun taas perusponien silmät on todennäköisesti maalattu käsin. Joillakin italiaanoilla on "airbrushed"-silmät, eli kynäruiskulla tms. maalatut, kauniin "utuisen" näköiset silmät, joiden sininen iiris on turkoosiin vivahtava.

Muita Italy-ponien tuntomerkkejä ovat "valuviat" eli naarmut, pintahalkeamat ja kuhmut ponin muoviosissa, yleensä jalkojen välissä ja kyljissä, kavionpohjaan kaiverrettu teksti "ITALY" sekä kaksirivinen, tiheään ommeltu harja. Häntäniitti ei ole perinteinen niitti-prikka-yhdistelmä, vaan litteäksi painettu lieriö, jonka läpi häntä on pujotettu. Häntä on solmittu yhteen ohuella narulla, jonka päät usein näkyvät häntäreiästä. Italiaanoista juttua riittäisi enemmänkin, mutta annetaanpa nyt areena näille kahdelle yksilölle.

Ensimmäisenä Snuzzle, italiaksi Polly:

IMG_7774.jpg

Ei paha. Pikkuisen pintalikaa, silmissä vähän kulumaa (tai sitten maali ei ole vain osunut sinne minne piti), ja jouhet sekaisin.

Pikkuisen puunausta ja hännän kiharrus, niin vot:

IMG_7788.jpgIMG_7789.jpg

 

Seuraavana Lilly eli Blossom, jossa oli vähän enemmän tekemistä:

IMG_7769.jpgIMG_7770.jpg

Tällä ponilla oli harjaa pätkitty epätasaisesti sieltä täältä, hännän tyvi ruosteessa, kropassa pintalikaa ja kynätahroja ja silmissä kulumaa. Toisen puolen symboli oli painettu tuplana ja vähän hutiloiden, mutta sitä en alkanut korjaamaan, koska se olisi sotinut ponin alkuperäisyyttä vastaan.

Jännä piirre paljastui myös harjasta. Huomaatteko jotakin erikoista?

IMG_7771.jpg

Kuvassa ponin pää on suorassa. Harja on ommeltu vinoon ja ulottuu niskassa 5-7 mm keskilinjasta oikealle.

Pikkuvirheistään huolimatta tämä Blossom oli italy-poniksi oikein kaunis, sillä se oli säilyttänyt lilan värinsä erinomaisen hyvin. Monet italy Blossomit kellertyvät (jotkut jopa vihertyvät) aikaa myöten.

Tältä näytti häntäniitti-parka:

20170309_185833.jpg

Tuohon ei auttanut enää mikään muu kuin irrottaa koko ruosteinen niitti, putsata häntä hyvin ja kiinnittää se uudella, puhtaalla niitillä yhteen. Sen jälkeen vielä silitin hännän.

Tämän näköinen Lillystä tuli:

IMG_7783.jpgIMG_7784.jpg

Eikä se vino harjakaan enää haittaa:

IMG_7785.jpg

******

EDIT: Korjattu moka Snuzzlen nimessä -- ajatukset lensivät jossain ihan muualla kuin missä niiden piti, kun rupesin nimittelemään Snuzzlea Peachyksi...

******

Asiasta villasukkaan: haaveilin tässä juuri tänään siitä, miten mukava olisi taas päästä kunnostamaan joku aivan räjähtänyt kaakki entiseen loistoonsa. Kuten vaikkapa eräs Salty tai muuan Italy Lickety-Split.

Näitä vuosien takaisia projekteja muistelen yhä lämmöllä:

salty%20ennen%201.jpgsalty%20valmis%201.jpg
Salty

 

italy%20ls%20ennen%20nds.jpgitaly%20ls%20valmis.jpg
Italy Lickety-Split

 

merrytreat1.jpgmerrytreat_valmis1.jpg
Merry Treat

 

princess%20starburst%20ennen.jpgprincess%20starburst.jpg
Princess Starburst