Jos minua joku suututtaa, niin se, että minua syytetään asioista, joita en ole tehnyt. Tai se, että työtäni vähätellään.

Sain tässä joku aika sitten kunnostettavaksi kymmenkunta ponia. Jokaiselta oli katkottu karvoja, plugeja ja pluginpuolikkaita sieltä täältä. Muuten suurin osa poneista oli kuin uusia. Ne olivat upeassa kunnossa. Osalle niistä ei olisi mielestäni tarvinnut vaihtaa karvoja lainkaan, mutta asiakas tahtoi, että katkotut plugit uusitaan. Päitäkään ei poneilta saanut mielellään irrottaa, paitsi niiltä kahdelta, jotka tarvitsivat koko harjan roottauksen ja hännän vaihdon.

Minä sitten ryhdyin toimeen. Katkoin kynsisaksilla hyvin tarkkaan tuhotut karvaplugit, istutin tilalle uudet ja kiharsin karvat. Otin päät irti vain Lickety-Splitiltä ja Baby Cotton Candylta, joille asiakas halusi uuden hännän ja Licketylle uuden harjan. (Mielestäni Lickety ei olisi tarvinnut harjan vaihtoa, mutta asiakas nimenomaan tahtoi.) En mene 100% takuuseen, mutta muistaakseni en liimannut päitä takaisin, vaan jätin ne irralleen, koska hyvä liimani on loppu ja Erikeeper ei pidä mitään.

Ponit näyttivät karvojen vaihdon jälkeen tältä.

Vain Lickety-Split sai uudet karvat Dollyhairin karvoista. Kuvista näkyy että ponit olivat takaisinpäin lähtiessään erinomaisessa kunnossa. Pussit, joihin ne pakkasin, olivat myös uusia, joskin pari niistä oli aikaisemmin toiminut poninkuljetuksessa.

No, asiakas haki ponipakettinsa postista ja lähetti minulle sitten kiukkuista sähköpostia. Ponit olivat hänen mukaansa liimatahroissa! Päätkin oli muka irrotettu kaikilta.

Tiedän tasan tarkkaan, etten todellakaan irrottanut päitä muilta kuin kokoroottausta vaativilta poneilta. Enkä liimannut päitä takaisin, koska hyvä liimani oli loppu. Näkyykö kuvissa liimajälkiä? Kuka löytää?

Sitten vielä diilaamani karva oli väärän väristä. Mainitsin asiasta pakettia lähettäessäni, että plushie-poneilla ei välttämättä ole samansävyistä karvaa kuin muoviponeilla, mutta että todennäköisesti lähettämäni karva natsaa. No ei sekään ollut hyvä.

Jäi kyllä tosi paska maku suuhun. Uurastin tuntikausia ja tein tarkkaa työtä, ja tässä on kiitos. On ihan turha yrittää pistää minun syykseni jotain sellaista mitä en todellakaan ole tehnyt.