Nyt on taas tiedossa pitkäjänteisiä kunnostusprojekteja! Kävin tänään hakemassa kaksi uutta asukkia hyllyille, ja näissä riittää puunaamista. Tiedossa maalaushommia, aknevoiteella läträämistä ja kenties erikoista reroottaustakin.

Tällainen resupekka-komistus kuoriutui paketista ensimmäisenä.

Se on Sunburst, Mountain Boy Ponies -sarjasta 80-luvulta. Aika kallis poika hyväkuntoisena. Sain sen halvalla, koska siinä on pieniä kauneusvirheitä: ikälaikkuja ja syöpää joka puolella ja kulumaa symboleissa.

Mutta sillä on upeat karvat:

Hännässä tosin oli ruosteinen prikka. Ruostetta oli karissut ponin sisäänkin.

Näistä kuvista tummentumat näkyvät hyvin:


"Mitä, eihän minussa ole mitään vikaa."

Sunburstille on siis tiedossa pesu, aknevoidekäsittely ja kenties symbolien korjaaminen.

* * * * * * *

Sitten se toinen. Tällaisesta olen haaveillut pitkään, mutta näitä on hirveän hankala löytää Suomesta:

Kyseessä on Dream Beauty -MLP nimeltään Skyflyer. Tältä yksilöltä on joku leikannut karvoja, ja lisäksi siinä on pahasti maalikulumaa ja likatahroja. Mutta eikö ole kaunis kuitenkin?

Saa nähdä miten nämä kaksi projektia etenevät.

Lähteeköhän tuolta dream beautylta harja samalla tavalla irti kuin EK-hepalta? Jos ei lähde, niin minulla ei ole hajuakaan, miten sen saa rootattua.

Lisätty klo 16:50:

Molempien kunnostus on aloitettu.

Pesun jälkeen Skyflyer pääsi maalattavaksi:


Ihan ensin otin kynsilakanpoistoaineella vanhat maalit pois. Maalien kanssa kävi uskomaton tuuri: olin joku aika sitten sekoittanut kustomia varten vaaleansinisen sävyn, joka natsasi 99-prosenttisesti Skyflyerin kavioihin ja turpaan!


Jalat maalauksen ja lakkauksen jälkeen.


Ja vielä toiselta puolelta.Naaman uusi look. Ei, alemmassa kuvassa hevosella ei ole sinistä laukkia, vaan se on heijastuma ikkunalasista.


Hännän kiharrusta. Voi olla, että joudun jättämään ainakin hännän tuolleen, koska en todellakaan tiedä miten sen saisi uusittua rikkomatta koko ponia.


Lopuksi vielä Brevoxyl-hoidossa kärvistelevä Sunburst lähettää terveiset lukijoille. Siellä se poju seisoskelee aknevoiteet päässään ja näyttää hyvin nololta.

Lisäys 4.7.2010:

Brevoxyl toimii jo päivän jälkeen! Sunburstin pää on selvästi kirkkaampi. Tummentumat ovat yhä jäljellä, mutta jatkan hoitoa pisteittäin:

Ja Skyflyer sai uuden hännän:

Harjakin siltä on jo leikattu ja odottaa reroottausta.

Lisätty 7.7.2010:

Skyflyer sai tänään harjan. Oli melkoinen homma tunkea tuo kangassuikaleeseen ommeltu karvatukko tuonne harjan koloon, mutta onnistui! Symbolit joudun varmaan jättämään tuolleen, ei niistä tule hyvän näköiset jos niitä alkaa korjailla.

Nyt hyllyäni koristaa ensimmäinen kaunis Dream Beauty -hevoseni.

Lisätty 31.7.2010:

Sunburst kävi läpi aknevoidehoidon ja nettosi uuden hännän. Ei se edelleenkään priima ole, mutta kelpaa minulle! :)